Pages: 1 2 3 4 [5] 6   Go Down
  Print  
Author Topic: Pilda nuntii si oaspetelui nepoftit  (Read 8042 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Sanyi
Cinci Talanţi 
*

Scumpa mea sotie.

« Reply #100 on: 23 May 2010 »

doi cu doi fac patru, atat in israel, cat si in romania sau chiar si america....   

asta poate pentru tine, dar daca intrebi un economist, cat face 2+2, ai sa auzi intrebarea "tu cat ai vrea sa fie?"
asa ca, nu in toate casele 2+2 fac 4.
Luka
Patru talanţi 
*

אדריאן

« Reply #101 on: 23 May 2010 »

asta poate pentru tine, dar daca intrebi un economist, cat face 2+2, ai sa auzi intrebarea "tu cat ai vrea sa fie?"

corect.
uneori 22.

mircea
Cinci Talanţi
*

« Reply #102 on: 23 May 2010 »

vad pe forum asta din plin sonico; ba ca pilda aceea nu se aplica celor ce cred, ba ca numa lui israel, s.a.m.d.

39. Eu insa va spun voua: Nu va impotriviti celui ce va face rau;
Isus
ioan_basa
Patru Talanţi
*

« Reply #103 on: 23 May 2010 »

Unele pilde sunt despre Israel, insa in ceea ce priveste pilda fiului risipitor, da-m voie ca sa te contrazic si sa spun de ce:
Neamurile "fiul cel mic" cum spui tu, nu faceau parte din casa Tatalui, ei erau straini si nicidecum "fiu" din acelas casa cu Israelul "fiul cel mare".
Asa ca sa te mai gandesti cand aduci niste informatii eronate, concepute de tine ca "adevarul absolut" si defaimand pe ceilati participanti la acest subiect in favoarea si spre slava ta.
Atat am avut de obiectat.
Numai bine.
Sanyi

Sanyi, e si  interpretare ta , o varianta oarecum ...particulara.

In profetii , in Pilde sau in general in Cuvantul lui Dumnezeu trebue sa vezi principiile universale vesnice ale Planului lui Dumnezeu de Mantuire....si nu numai un caz partic ularizat.
Este adevarat ca ele se se pot particulariza in diferite situatii concrete dar ele vorbesc despre principii divine vesnice.
Sanyi
Cinci Talanţi 
*

Scumpa mea sotie.

« Reply #104 on: 23 May 2010 »

Sanyi, e si  interpretare ta , o varianta oarecum ...particulara.

In profetii , in Pilde sau in general in Cuvantul lui Dumnezeu trebue sa vezi principiile universale vesnice ale Planului lui Dumnezeu de Mantuire....si nu numai un caz partic ularizat.
Este adevarat ca ele se se pot particulariza in diferite situatii concrete dar ele vorbesc despre principii divine vesnice.

Basa, eu nu am afirmat ceva contrariul de ceea ce vrei tu sa spui, afirmatia mea era pe scurt impotriva la ceea ce spunea Josh in cele explicate de el.
Cu siguranta ca pilda fiului risipitor, "bataia" merge inapoi in VT  dar totodata este si o profetie pentru lucrurile care are sa se intample.

Daca vrei, poti dezvolta un pic mai pe larg acesta pilda.
ioan_basa
Patru Talanţi
*

« Reply #105 on: 23 May 2010 »

Am citit postările legate de aceasta pildă, dar este o confuzie totală între creştini.

Sugerez următoarele:
Pildele lui Isus se referă 100% la Israelul V.T., în general, şi la Iudeii din generaţia Lui, în special. De aceea ele trebuie considerate împreună ca având acelaşi mesaj. Pentru a înţelege mai uşor pildele haideţi să stabilim nişte paralele între două sau trei din plidele lui Isus.
1). Pilda vierilor. Mat. 21: 33-45.
2). Pilda nunţii fiului de împărat. Mat. 22: 1-13.
3. Pilda polilor. Luc. 19: 11-27
4. Pilda fiului risipitor. Luc. 15: 11-32
5. Pilda bogatului nemilostiv. Luc. 16
Josh

Daca nu vei intelege ce reprezinta Israel din punct de vedere duhovnicesc (profetic), si daca nu vei intelege implinirea multipla a profetiilor,
nu vei intelege nici sensul acestor pilde .

Este drept ca unele profetii (sau pilde) pot fi particulaqrizate concret la natiunea Israel sau la neamuri....

Dar toate aceste pilde vorbesc mult mai profund despre Planul lui Dumnezeu de Reabilitare si de Mantuire ....(decat intelegem noi la o lecturare superficiala a textului).

Una din cheile intelegerii profetiilor o vei gasi in Psalmul 87

Psalmi 87
 Sionul are temeliile asezate pe muntii cei sfinti:
 Domnul iubeste portile Sionului mai mult decat toate locasurile lui Iacov.
 Lucruri pline de slava au fost spuse despre tine, cetate a lui Dumnezeu! -
 Eu pomenesc Egiptul si Babilonul printre cei ce Ma cunosc; iata, tara Filistenilor, Tirul, cu Etiopia: "in Sion s-au nascut." -
  Iar despre Sion este zis: "Toti s-au nascut in el", si Cel Prea Inalt il intareste.
 Domnul numara popoarele, scriindu-le: "Acolo s-au nascut." -
Si cei ce canta si cei ce joaca striga: "Toate izvoarele mele sunt in Tine."

Nenumarate profetii vorbesc despre Sion, despre  Israel, (sau Iacov), despre Egipt, Babilon, despre Tir, sau Etiopia...dar putin inteleg mesajul divin si tainic al acestor nume profetice.
Incepem sa intelegem aceste profetii atunci cand Intelegem cand s-au nascut toate acele popoare in Sionul Ceresc...si mai ales intelegem semnificatia numelor lor...

Craftsman
Doi talanţi 
*

« Reply #106 on: 23 May 2010 »

Da asa este multe profetii au o implinire multipla, altele o omplinire treptata pe faze;deja & dar nu inca, exemplu cu imparatia Lui Dumnezeu,Domnul zice ca nu vine sa izbeasca privirile ci este inlauntrul  nostru(deja)...dar nu inca...adica manifestarea intreaga a acestei imparatii si preschimbarea noastra este in viitor
Domnul Isus zice; Cercetati Scripturile pentru ca  in ele socotiti ca aveti viata vesnica,aici Domnul Isus se refera exclusiv la VT, cel nou inca nu era.
Daca vrem sa ajungem in ceruri trebuie sa studiem drumul care duce acolo, si cum spunea Basa, Dumnezeu are niste principii divine vesnice,daca intelegem aceste principii, intelegem totul si il cunoastem pe Dumnezeu
VT este o mina de aur, mai ales Psalmii sunt plini de profetii, am pus pe lista de prioritati studierea domeniului profetic din psalmi

Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
Watchman Nee
danielis
Patru talanţi 
*

Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu

« Reply #107 on: 24 May 2010 »

Am citit postările legate de aceasta pildă, dar este o confuzie totală între creștini.

Sugerez următoarele:
Pildele lui Isus se referă 100% la Israelul V.T., în general, și la Iudeii din generația Lui, în special. De aceea ele trebuie considerate împreună ca având același mesaj. Pentru a înțelege mai ușor pildele haideți să stabilim niște paralele între două sau trei din plidele lui Isus.

Josh

Si eu pot sa-ti sugerez sa nu mai exagerezi, "cofuzia totala" de care vorbesti e mai degraba legata de un punct de vedere personal care chiar daca nu e acelasi cu al tau nu inseamna ca este gresit. Te plasezi tu cumva in punctul de origine ca sa nu fie si el ca al celorlalti doar un punct de vedere personal? Cum cineva deja a sesizat o confuzie si la tine, atunci ma indoiesc ca esti acolo... in Adevar.
Si iti mai sugerez ceva, cauta sa transpui aceste pilde la persoana a 1-a ca nu cumva sa-ti scape intelesul cel tainic cu privire la tine, si lasa poporul evreu in plata Domnului. Ce zici?

"caci, daca nu credeti ca Eu sant, veti muri in pacatele voastre." (Ioan.8:24)
Josh
Un talant
*

« Reply #108 on: 24 May 2010 »

Unele pilde sunt despre Israel, insa in ceea ce priveste pilda fiului risipitor, da-m voie ca sa te contrazic si sa spun de ce:
Neamurile "fiul cel mic" cum spui tu, nu faceau parte din casa Tatalui, ei erau straini si nicidecum "fiu" din acelas casa cu Israelul "fiul cel mare".

Sanyi
Fac o mică corecţie privitor la Fiul cel mic. Cred că se referă la "rămăşiţa" dintre Evrei. El era tot din casă dar a crezut pe Mesia şi a beneficiat de darul lui D-zeu.
Rom. 11: 5-7 "Tot aşa, şi în vremea de faţă, este o rămăşiţă datorită unei alegeri, prin har. 6  Şi dacă este prin har, atunci nu mai este prin fapte; altmintrelea, harul n'ar mai fi har. Şi dacă este prin fapte, nu mai este prin har; altmintrelea, fapta n'ar mai fi faptă.7  Deci, ce urmează? Că Israel n'a căpătat ce căuta, iar rămăşiţa aleasă a căpătat; pe cînd ceilalţi au fost împietriţi,

Oricum alături de ei erau şi Neamurile care crezuseră. Nu am greşit prea tare având învedere palnul lui D-zeu de mântuire. El include şi pe neamuri alături de Israel, lucru pe are Isral a refuzat cu îndârjire să-l accepte, şi a plătit.
Observaţia ta bună susţine afirmaţia mea, cum că pildele se referă la Israel. Chiar şi această pildă. Mulţumesc pentru ajutor.
Josh
« Last Edit: 24 May 2010 by Josh » Logged
Josh
Un talant
*

« Reply #109 on: 24 May 2010 »

Daca nu vei intelege ce reprezinta Israel din punct de vedere duhovnicesc (profetic), si daca nu vei intelege implinirea multipla a profetiilor,
nu vei intelege nici sensul acestor pilde .[/color]

Nenumarate profetii vorbesc despre Sion, despre  Israel, (sau Iacov), despre Egipt, Babilon, despre Tir, sau Etiopia...dar putin inteleg mesajul divin si tainic al acestor nume profetice.
Incepem sa intelegem aceste profetii atunci cand Intelegem cand s-au nascut toate acele popoare in Sionul Ceresc...si mai ales intelegem semnificatia numelor lor...

Ioan,
Te rog să îmi arăţi, şi de fapt tuturor forumiştimor, dovezile Biblice care susţin o "împlinire multiplă a profeţiilor." NU te grăbi să răspunzi. Conform teoriei, dacă ea este consecventă, toate profeţiile ar trebui să aibă împliniri multiple. Dacă nu, de ce nu? Şi atunci, cine, pe ce bază face selecţia dintre cele care au şi cele ca nu au??? TE rog să răspunzi punctual. Într-o dezbatere se suţine o afirmaţie cu dovezi, aşa este frăţeşte, creştineşte şi dacă vrei academic.
Josh
mircea
Cinci Talanţi
*

« Reply #110 on: 24 May 2010 »

Dacă nu, de ce nu? Și atunci, cine, pe ce bază face selecția dintre cele care au și cele ca nu au???

20. Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia
21. Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt.
  Petru

39. Eu insa va spun voua: Nu va impotriviti celui ce va face rau;
Isus
danielis
Patru talanţi 
*

« Reply #111 on: 02 June 2010 »

"21 Cind s-a intors robul, a spus stapinului sau aceste lucruri. Atunci stapinul casei s-a miniat, si a zis robului sau: Du-te degrab in pietele si ulitele cetatii, si adu aici pe cei saraci, ciungi, orbi si schiopi."
Nunta nu e pentru cine se pregateste ci pentru cine se nimereste... smerit.

Luka
Patru talanţi 
*

אדריאן

« Reply #112 on: 02 June 2010 »

"21 Cind s-a intors robul, a spus stapinului sau aceste lucruri. Atunci stapinul casei s-a miniat, si a zis robului sau: Du-te degrab in pietele si ulitele cetatii, si adu aici pe cei saraci, ciungi, orbi si schiopi."
Nunta nu e pentru cine se pregateste ci pentru cine se nimereste... smerit.

Stresul dauneaza grav sanatatii!

danielis
Patru talanţi 
*

« Reply #113 on: 02 June 2010 »

"17 La ceasul cinei, a trimes pe robul sau sa spuna celor poftiti: Veniti, caci iata ca toate sint gata.
18 Dar toti, parca fusesera vorbiti, au inceput sa se desvinovateasca."
Exista dar, o conspiratie inpotriva Adevarului. Si cad in aceasta plasa si cei care isi inchipuie ca stiu.

Josh
Un talant
*

« Reply #114 on: 18 June 2010 »

Si iti mai sugerez ceva, cauta sa transpui aceste pilde la persoana a 1-a ca nu cumva sa-ti scape intelesul cel tainic cu privire la tine, si lasa poporul evreu in plata Domnului. Ce zici?

1. Eu nu am spus că este ceva greşit. Confuzia nu este neapărat greşală. De unde vin atâtea păreri? Nu citim toţi aceiaşi Scriptură? Înseamnă că părerile noastre nu se formează citind Scriptura, ci altceva.

2. De ce ar trebui să transpun aceste pilde la persoana întâi? Ele au fost atunci, când au fost rostite, puse la persoana întâi! Care este, spre exemplu, acel înţeles tainic care îmi scapă?

3. în ce priveşte poporul Evreu Isaia este foarte clar. Is. 65: 1-15. Contextul arată limpede că este vorba despre soarta lui Israel, nu altcineva, v. 3-5
Is. 65: 11-15 "Dar pe voi, cari părăsiţi pe Domnul, cari uitaţi muntele Meu cel sfînt, cari puneţi o masă ,Norocului`, şi umpleţi un pahar în cinstea ,Soartei`,
12  vă sortesc săbiei, şi toţi veţi pleca genunchiul ca să fiţi junghiaţi; căci Eu am chemat, şi n'aţi răspuns, am vorbit şi n'aţi ascultat, ci aţi făcut ce este rău înaintea Mea, şi aţi ales ce nu-Mi place.``
13  De aceea, aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: ,,Iată că robii Mei vor mînca, iar voi veţi fi flămînzi; iată că robii Mei vor bea, iar vouă vă va fi sete. Iată că robii Mei se vor bucura şi voi vă veţi ruşina.
14  Iată că robii Mei vor cînta, de veselă ce le va fi inima, dar voi veţi striga, de durerea pe care o veţi avea în suflet, şi vă veţi boci, de mîhnit ce vă va fi duhul.
15  Veţi lăsa numele vostru ca blestem aleşilor Mei; şi anume: ,Domnul, Dumnezeu vă va omorî`, şi va da robilor Săi un alt nume.

Josh
marion
Patru Talanţi
*

« Reply #115 on: 18 June 2010 »

Confuzia nu este neapărat greșală.

poate un orb sa gaseasca drumul drept ?
danielis
Patru talanţi 
*

« Reply #116 on: 02 July 2010 »

2. De ce ar trebui să transpun aceste pilde la persoana întâi? Ele au fost atunci, când au fost rostite, puse la persoana întâi! Care este, spre exemplu, acel înțeles tainic care îmi scapă?

Josh
[/quote)

Ce intrebare? Daca crezi ca acele intamplari sunt istorice esti in inselare. Toate intamplarile descrise in Biblie sunt atemporale. Dar ele nu se dezvaluie asa decat celui nascut din nou. In plus, tu ar trebui sa te regasesti peste tot in Biblie. Cum?
Mai intreaba-L pe Dumnzeu... Domnul sa te ajute!

marion
Patru Talanţi
*

« Reply #117 on: 03 July 2010 »

Ce intrebare?

danielis. ori stii sa explici, ori stai in banca ta.
Si mucles.
Adica taci.
Smarandita
Cinci Talanţi
*

« Reply #118 on: 03 July 2010 »

ce-ai patit, marioane? o uitat nevasta-ta sa-ti pregateasca cina de esti asa de nesuferit?

Pe oameni ii tulbura nu lucrurile, ci parerile despre lucruri. (Epictet)

Defectele sunt multe cand dragostea e putina.
marion
Patru Talanţi
*

« Reply #119 on: 03 July 2010 »

dispari uraciune.
Smarandita
Cinci Talanţi
*

« Reply #120 on: 03 July 2010 »

eu zic sa-ti faci tu un forum separat si sa prostezi acolo ineptiile-ti daca nu-ti convine aici unu` si altu`. ca nu esti pa tarlaua lu` tac`tu` sa dai directive nimanui.
« Last Edit: 03 July 2010 by Smarandita » Logged

Pe oameni ii tulbura nu lucrurile, ci parerile despre lucruri. (Epictet)

Defectele sunt multe cand dragostea e putina.
marion
Patru Talanţi
*

« Reply #121 on: 03 July 2010 »

dispari scarba
danielis
Patru talanţi 
*

« Reply #122 on: 03 July 2010 »

dispari scarba

Mario, as putea sa-ti spun mai multe. Dar limbajul tau nu este al unui om al lui Dumnezeu ceea ce ma face sa cred ca nu vei intelege. Eu te stiam altfel ...

Josh
Un talant
*

« Reply #123 on: 29 July 2010 »

2. De ce ar trebui să transpun aceste pilde la persoana întâi? Ele au fost atunci, când au fost rostite, puse la persoana întâi! Care este, spre exemplu, acel înțeles tainic care îmi scapă?

Josh [/quote)

Ce intrebare? Daca crezi ca acele intamplari sunt istorice esti in inselare. Toate intamplarile descrise in Biblie sunt atemporale. Dar ele nu se dezvaluie asa decat celui nascut din nou. In plus, tu ar trebui sa te regasesti peste tot in Biblie. Cum?
Mai intreaba-L pe Dumnzeu... Domnul sa te ajute!

La fel şi pe tine, danielis

Ce zici de pilda viierilor? Citeşte mai întâi Biblia şi nu te mai lua după aşa zişi teologi. Cum explici atemporaleitatea acestei pilde?

Mat. 21: 33-45 "Ascultaţi o altă pildă. Era un om, un gospodar, care a sădit o vie. A împrejmuit-o cu un gard, a săpat un teasc în ea, şi a zidit un turn. Apoi a dat-o unor vieri, şi a plecat în altă ţară. 34  Cînd a venit vremea roadelor, a trimes pe robii săi la vieri, ca să ia partea lui de rod. 35  Vierii au pus mîna pe robii lui, şi pe unul l-au bătut, pe altul l-au omorît, iar pe altul l-au ucis cu pietre.
36  A mai trimes alţi robi, mai mulţi decît cei dintîi; şi vierii i-au primit la fel.
37  La urmă, a trimes la ei pe fiul său, zicînd: ,Vor primi cu cinste pe fiul meu!`

Aici fac o parnteză. Explică te rog forumiştilor dacă eşti tare în Scripturi cum au omorât alţi oameni din alte generaţii pe Fiul lui D-zeu, că doar despre El este vorba în pildă nu, sau pe proorocii V.T. că doar pildele sunt atemporale şi se potrivesc la toate generaţiile cică??? Închid paranteza.

38  Dar vierii, cînd au văzut pe fiul, au zis între ei: ,Iată moştenitorul; veniţi să-l omorîm şi să punem stăpînire pe moştenirea lui.`
39  Şi au pus mîna pe el, l-au scos afară din vie şi l-au omorît.
40  Acum, cînd va veni stăpînul viei, ce va face el vierilor acelora?
41  Ei I-au răspuns: ,,Pe ticăloşii aceia ticălos îi va pierde, şi via o va da altor vieri, cari-i vor da rodurile la vremea lor.``
42  Isus le-a zis: ,,N'aţi citit nici odată în Scripturi că: ,Piatra, pe care au lepădat-o zidarii, a ajuns să fie pusă în capul unghiului; Domnul a făcut acest lucru, şi este minunat în ochii noştri?`
43  Deaceea, vă spun că 'mpărăţia lui Dumnezeu va fi luată dela voi, şi va fi dată unui neam, care va aduce roadele cuvenite.
44  Cine va cădea peste piatra aceasta, va fi zdrobit de ea; iar pe acela peste care va cădea ea, îl va spulbera.``
45  După ce au auzit pildele Lui, preoţii cei mai de seamă şi Fariseii au înţeles că Isus vorbeşte despre ei,
46  şi căutau să-L prindă; dar se temeau de noroade, pentrucă ele îl socoteau drept prooroc.

Dacă Scriptura, adică inspiraţia divină spune că fariseii şi preoţii au înţeles că despre ei era vorba cum vi tu şi spui că nu -i aşa?
Şi dacă ei au înţeles greşit de ce nu le-a spus Isus: "Oho staţi aşa că pilda nu este pentru voi, nu aţi înţeles ce am vrut să spun, nu este vorba de ce aţi făcut voi ..." Cum explici tăcerea lui Isus, de ce nu i-a lămurit că doar El ştia că au înţeles greşit, nu?

Apoi via este Israel conform: Ps. 80: 8-16;  Isaia cap. 5: 1-7 "Via Domnului oştirilor este casa lui Israel, şi bărbaţii lui Iuda sînt viţa pe care o iubea. El se aştepta la judecată, şi cînd colo, iată sînge vărsat!" 

Şi apoi pilda celor 10 feciare: Obiceiul este specific evreiesc;  cum se potriveşte pilda astăzi când nimeni nu mai se conformează acelei tradiţii şi ceremonii, probabil nici cei care lociuesc acum în Israel.

Încă ceva: Se pare că nu ai auzit de principiul hermeneutic numit "Relevanţa Auditorului". Cine a ascultat primii pildele lui Isus? Întreabă-te ce au înţeles ei atunci. Dacă ei care au auzit pilda direct din gura Mântuitorului nu au înţeles cum de înţelegem noi, adică unii din noi, cei mai "spirituali"? Scuză-mi te rog sarcasmul, dar am folosit limbajul tău.
cu dragoste
Josh   
danielis
Patru talanţi 
*

« Reply #124 on: 31 July 2010 »

La fel și pe tine, danielis

Ce zici de pilda viierilor? Citește mai întâi Biblia și nu te mai lua după așa ziși teologi. Cum explici atemporaleitatea acestei pilde?

Mat. 21: 33-45 "Ascultați o altă pildă. Era un om, un gospodar, care a sădit o vie. A împrejmuit-o cu un gard, a săpat un teasc în ea, și a zidit un turn. Apoi a dat-o unor vieri, și a plecat în altă țară. 34  Cînd a venit vremea roadelor, a trimes pe robii săi la vieri, ca să ia partea lui de rod. 35  Vierii au pus mîna pe robii lui, și pe unul l-au bătut, pe altul l-au omorît, iar pe altul l-au ucis cu pietre.
36  A mai trimes alți robi, mai mulți decît cei dintîi; și vierii i-au primit la fel.
37  La urmă, a trimes la ei pe fiul său, zicînd: ,Vor primi cu cinste pe fiul meu!`

Aici fac o parnteză. Explică te rog forumiștilor dacă ești tare în Scripturi cum au omorât alți oameni din alte generații pe Fiul lui D-zeu, că doar despre El este vorba în pildă nu, sau pe proorocii V.T. că doar pildele sunt atemporale și se potrivesc la toate generațiile cică??? Închid paranteza.

Dacă Scriptura, adică inspirația divină spune că fariseii și preoții au înțeles că despre ei era vorba cum vi tu și spui că nu -i așa?
Și dacă ei au înțeles greșit de ce nu le-a spus Isus: "Oho stați așa că pilda nu este pentru voi, nu ați înțeles ce am vrut să spun, nu este vorba de ce ați făcut voi ..." Cum explici tăcerea lui Isus, de ce nu i-a lămurit că doar El știa că au înțeles greșit, nu?

Încă ceva: Se pare că nu ai auzit de principiul hermeneutic numit "Relevanța Auditorului". Cine a ascultat primii pildele lui Isus? Întreabă-te ce au înțeles ei atunci. Dacă ei care au auzit pilda direct din gura Mântuitorului nu au înțeles cum de înțelegem noi, adică unii din noi, cei mai "spirituali"? Scuză-mi te rog sarcasmul, dar am folosit limbajul tău.
cu dragoste
Josh   

Iti inteleg neputinta, pentru ca si eu am trecut prin ceea ce treci tu acum. Spre deosebire de tine, eu nu am respins ideea atemporalitatii evenimentelor descrise in Biblie si aplicarea lor la persoana a I-a, ci am cautat sa inteleg. Si in final am inteles... dar nu cu mintea, ca nu mi-ar fi ajuns o singura viata ca sa pricep (macar ca am incercat), ci prin Duhul Sfant care m-a nascut din nou. Abia cand mi s-a revelat Adevarul atunci le-am priceput si pe restul... Capisci?
"Cautati mai intai Imparatia Cerurilor iar restul vi se vor da pe deasupra."
Asa ca degeaba iti spun eu acum cum sta treaba ca tot nu pricepi... Domnul sa te ajute asa cum m-a ajutat si pe mine!
PS: Asta-i sarcasm? Am intalnit si mai si...

Pages: 1 2 3 4 [5] 6   Go Up
  Print  

Jump to:  

Felicitari Crestine - Versuri Crestine - Biblia Online - Crestini.com - KERIGMA.ro - Misiune.ro

SiteUptime Web Site Monitoring Service