Pages: 1 ... 8 9 10 [11] 12   Go Down
  Print  
Author Topic: Intemeitorii doctrinei trinitare.  (Read 5131 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Iedidia
Cinci Talanţi 
*

Nu, negresit, Ziditorul nu savirseste faradelegea;

« Reply #250 on: 08 February 2010 »

Maleahi 3:16 Atunci și cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta, și a ascultat; și o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul, și cinstesc Numele Lui

Aveti grija si aici, caci tot ce scrieti este scris si in cer pentru aducere aminte.

Razboinic viteaz , incinge-ti sabia , podoaba si slava , da , slava ta ! - Fii biruitor , suie-te in carul tau de lupta , apara adevarul , blandetea si neprihanirea , si dreapta ta sa straluceasca prin ispravi minunate ! .....si sagetile tale vor strapunge inima vrajmasilor imparatului . Psalmul 45
marinaru
Cinci Talanţi
*

« Reply #251 on: 08 February 2010 »

Dumnezeu este o persoana si totodata El nu este o persoana

ce ai de ras din afirmatia asta?

Sa-mi raspunzi la doua intrebari:
Dumnezeu este persoana?
Dumnezeu este duh?

astept raspunsul tau ca sa am de ce rade.

Pai daca Dumnezeu nu este o persoana atunci cu atat mai putin Duhul Sfant nu este o persoana.

Nu exista om destul de inteligent incat sa-si dea seama de tot raul pe care-l face.
Sanyi
Cinci Talanţi 
*

Scumpa mea sotie.

« Reply #252 on: 08 February 2010 »

Pai daca Dumnezeu nu este o persoana atunci cu atat mai putin Duhul Sfant nu este o persoana.

marinaru, esti de la tara?
ti-am pus doua intrebari, raspunde la ele si nu veni cu povesti.
marinaru
Cinci Talanţi
*

« Reply #253 on: 08 February 2010 »

marinaru, esti de la tara?
ti-am pus doua intrebari, raspunde la ele si nu veni cu povesti.

Pai cred ca ti-am raspuns. Da, Dumnezeu este o persoana si duh.

Nu exista om destul de inteligent incat sa-si dea seama de tot raul pe care-l face.
Iedidia
Cinci Talanţi 
*

Nu, negresit, Ziditorul nu savirseste faradelegea;

« Reply #254 on: 08 February 2010 »

Ezechiel 1:26 Deasupra cerului care era peste capetele lor, era ceva ca o piatră de safir, în chipul unui scaun de domnie; pe acest chip de scaun de domnie se vedea ca un chip de om, care ședea pe el.
Ezechiel 1:27 Am mai văzut iarăși o lucire de aramă lustruită ca niște foc, înăuntrul căruia era omul acesta, și care strălucea de jur împrejur; de la chipul rărunchilor lui până sus, și de la chipul rărunchilor lui până jos, am văzut ca un fel de foc, și de jur împrejur era înconjurat cu o lumină strălucitoare.
Ezechiel 1:28 Ca înfățișarea curcubeului, care sta în nor într-o zi de ploaie, așa era și înfățișarea acestei lumini strălucitoare, care-l înconjura. Astfel era arătarea slavei Domnului. Când am văzut-o, am căzut cu fața la pământ, și am auzit glasul Unuia care vorbea.

Asta cum se mai intelege marinare!

Razboinic viteaz , incinge-ti sabia , podoaba si slava , da , slava ta ! - Fii biruitor , suie-te in carul tau de lupta , apara adevarul , blandetea si neprihanirea , si dreapta ta sa straluceasca prin ispravi minunate ! .....si sagetile tale vor strapunge inima vrajmasilor imparatului . Psalmul 45
marinaru
Cinci Talanţi
*

« Reply #255 on: 08 February 2010 »

Cum se intelege ?

Sanyi
Cinci Talanţi 
*

Scumpa mea sotie.

« Reply #256 on: 08 February 2010 »

rizacios

Ia mai marinaru ce scrie in Scriptura:Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar.” (Ioan.4:24)

tu sa-mi areti unde scrie ca Dumnezeu este persoana.
marinaru
Cinci Talanţi
*

« Reply #257 on: 08 February 2010 »

rizacios

Ia mai marinaru ce scrie in Scriptura:Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar.” (Ioan.4:24)

Arata-mi unde scrie ca este persoana nu este o cerinta valabila. Despre nimeni si nimic nu scrie direct..."este persoana". Asta se deduce...o persoana are anumite calitati...persoanele divine nu au calitatea de a fi carne...calitatea aceasta fizica pur umana. Dumnezeu este persoana, ingerii sunt persoane.

danielis
Patru talanţi 
*

Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu

« Reply #258 on: 08 February 2010 »

rizacios

Sany daca incerci sa-l descoperi pe Dumnezeu printre foile din carte o sa ai de cautat mult si bine. Te-ai intrebat vreo data cum poate sa- ti vorbeasca Dumnezeu daca nu este o persoana?

"caci, daca nu credeti ca Eu sant, veti muri in pacatele voastre." (Ioan.8:24)
Sanyi
Cinci Talanţi 
*

Scumpa mea sotie.

« Reply #259 on: 08 February 2010 »

Arata-mi unde scrie ca este persoana nu este o cerinta valabila. Despre nimeni si nimic nu scrie direct..."este persoana". Asta se deduce...o persoana are anumite calitati...persoanele divine nu au calitatea de a fi carne...calitatea aceasta fizica pur umana. Dumnezeu este persoana, ingerii sunt persoane.

fara un argument Biblic afirmatia ta este doar o presupunere, si pentru cei care sustin doctrina trinitatii.
 rizacios
Sanyi
Cinci Talanţi 
*

Scumpa mea sotie.

« Reply #260 on: 08 February 2010 »

Sany daca incerci sa-l descoperi pe Dumnezeu printre foile din carte o sa ai de cautat mult si bine. Te-ai intrebat vreo data cum poate sa- ti vorbeasca Dumnezeu daca nu este o persoana?

vrei un raspuns scurt?
prin vise.
marinaru
Cinci Talanţi
*

« Reply #261 on: 08 February 2010 »

fara un argument Biblic afirmatia ta este doar o presupunere, si pentru cei care sustin doctrina trinitatii.
 rizacios

danielis
Patru talanţi 
*

« Reply #262 on: 08 February 2010 »

vrei un raspuns scurt?
prin vise.
As fi vrut un raspuns gandit. Visatorul esti tu cel care iti vorbeste este persoana lui Dumnezeu. Think!

Sanyi
Cinci Talanţi 
*

Scumpa mea sotie.

« Reply #263 on: 08 February 2010 »

As fi vrut un raspuns gandit. Visatorul esti tu cel care iti vorbeste este persoana lui Dumnezeu. Think!

Cred ca nu mi-ai citit numai ultimele postari de unde a inceput marinaru sa rada de cele afirmate de mine si din acel motiv iam dat marinarului doua intrebari, ceea ce sustin eu si cred se gaseste pe scurt aici:
Problema trinitatii nu este ca un singur Dumnezeu si totus El se manifesta in trei persoane, problema nu este la Dumnezeu, pentru Dumnezeu este simplu, problema este numai la noi, la cei care vor sa limiteze pe Dumnezeu in persoana.
Dumnezeu este o persoana si totodata El nu este o persoana, acest lucru nu pot intelege multi si din acest motiv se isca atatea neintelegeri si controverse.
danielis
Patru talanţi 
*

« Reply #264 on: 08 February 2010 »

Cred ca nu mi-ai citit numai ultimele postari de unde a inceput marinaru sa rada de cele afirmate de mine si din acel motiv iam dat marinarului doua intrebari, ceea ce sustin eu si cred se gaseste pe scurt aici:
Asa e, recunosc ca nu citisem. Da, intradevar ai dreptate.

marinaru
Cinci Talanţi
*

« Reply #265 on: 08 February 2010 »

Bine, ca trinitar, este normal sa spui ala bala portocala...adica este banu este...Dumnezeu este unul ba este trei...ba este unul...ba este trei...ba este persoana...ba nu este. Cu o astfel de invatatura nici nu te poti manifesta altfel.

poesie noire
Patru Talanţi
*

« Reply #266 on: 09 February 2010 »

rizacios

intai trebuie definit conceptul de persoana.

Semnătură indescifrabilă
Sanyi
Cinci Talanţi 
*

Scumpa mea sotie.

« Reply #267 on: 09 February 2010 »

intai trebuie definit conceptul de persoana.

Poiezie, in privinta lui Dumnezeu nu putem defini persoana pentru ca Dumnezeu este duh, insa citim in Scriptura ca Dumnezeu s-a aratat la o seama de oameni, citim ca Domnul s-a aratat la unii si la altii, daca Dumnezeu este duh cum poate sa se arete in forma de om?
Un lucru este cat se poate de clar, Dumnezeu este infinit, ceea ce mintea omeneasca nu poate percepe, de geaba incearca unii sau altii ca sa afle cum este Dumnezeu in toata splendoarea Lui caci mintea omeneasca are limite si hotare peste care nu poate trece.

Eu nu am o conceptie despre persoana lui Dumnezeu, pentru mine este infinit, dar nici nu cred ca este om ca sa poata afirma cu tarie ca il cunoaste pe Dumnezeu din toate punctele de vedere.
Sanyi
Cinci Talanţi 
*

Scumpa mea sotie.

« Reply #268 on: 09 February 2010 »

Bine, ca trinitar, este normal sa spui ala bala portocala...adica este banu este...Dumnezeu este unul ba este trei...ba este unul...ba este trei...ba este persoana...ba nu este. Cu o astfel de invatatura nici nu te poti manifesta altfel.

marinaru, pentru mine este cat se poate de clar persoana lui Dumnezeu, persoana lui Isus si persoana Duhului Sfant.
Cum le vom vedea atunci cand vom ajunge in imparatia cereasca, acolo unde este totul descoperit?
Cu siguranta ca va fi cu totul altfel decat ne-am gandit sau ne-am inchipuit noi ca este.
Elio
Patru Talanţi
*

« Reply #269 on: 09 February 2010 »

1 Ioan 4:9

Dragostea lui Dumnezeu față de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu
                  a trimis
 în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El.
marinaru
Cinci Talanţi
*

« Reply #270 on: 09 February 2010 »

marinaru, pentru mine este cat se poate de clar persoana lui Dumnezeu, persoana lui Isus si persoana Duhului Sfant.
Cum le vom vedea atunci cand vom ajunge in imparatia cereasca, acolo unde este totul descoperit?
Cu siguranta ca va fi cu totul altfel decat ne-am gandit sau ne-am inchipuit noi ca este.

Posibil. In general oamenii accepta mai intai o doctrina sau alta si apoi incearca sa isi argumenteze ceea ce au gasit. De aici si idea de interpretare. Pentru o interpretare cat mai buna trebuie sa elimini erorile, contradictiile si sa accepti textele care sunt cat mai clare cu privire la o invatatura sau alta. Cel putin asta este un principiu pe care merg eu si ca dovada mi-am tot schimbat ideile in timp :)

danielis
Patru talanţi 
*

« Reply #271 on: 10 February 2010 »

Marineru, te inteleg ca nu intelegi. Dar asa este Adevarul lui Dumnezeu - paradoxal. Nu poate fi inteles mintal, ci prin revelatie. Roaga-te!

monolith
Cinci Talanţi
*

« Reply #272 on: 10 February 2010 »

Marineru, te inteleg ca nu intelegi. Dar asa este Adevarul lui Dumnezeu - paradoxal. Nu poate fi inteles mintal, ci prin revelatie. Roaga-te!

si revelatia tot cu mintea o intelegi 
danielis
Patru talanţi 
*

« Reply #273 on: 10 February 2010 »

si revelatia tot cu mintea o intelegi 
Si tu mono? Daca era asa multa lume ar fi inteles-o, mai ales in ziua de astazi cand majoritatea au studii. Inima o intelege pentru ca e data inimii. Vorba aia: "Inima are ratiuni pe care mintea nu le are."

monolith
Cinci Talanţi
*

« Reply #274 on: 10 February 2010 »

Si tu mono? Daca era asa multa lume ar fi inteles-o, mai ales in ziua de astazi cand majoritatea au studii. Inima o intelege pentru ca e data inimii. Vorba aia: "Inima are ratiuni pe care mintea nu le are."

gandul se formeaza in sinapsele creierului, cu ajutorul neuronilor, nu in inima, inima are rolul de a pompa sange.
Pages: 1 ... 8 9 10 [11] 12   Go Up
  Print  

Jump to:  

Felicitari Crestine - Versuri Crestine - Biblia Online - Crestini.com - KERIGMA.ro - Misiune.ro

SiteUptime Web Site Monitoring Service